Savarina uriasa :)

de lilik in Dulciuri, 18 Ian 2011 | 8050 vizualizari

 

chiar nu stiam cum sa o numesc:D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de pesmet
  • 1-2 linguri faina
  • pt sirop:
  • 300 ml apa
  • 7-8 linguri de zahar
  • 40 ml rom(sau esenta de rom)
  • pt umplutura:
  • 400 ml frisca lichida(indulcita)
  • 1 vanilie
  • 150 gr circa dulceata de afine(sau de care va place mai mult)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina uriasa :):

Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si praful de sare,apoi adaugam cate un galbenus si amestecam dupa fiecare in parte.

Adaugam pesmetul si faina in ploaie,amestecam, apoi punem compozitia intr-o tava(20 cm) unsa si tapetata cu pesmet,dupa care dam la cuptorul incins la 160° pana se rumeneste frumos.

Intre timp pregatim siropul:

punem zaharul sa se caramelizeze,iar cands-a topit tot punem apa si romul si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.

Batem frisca cu vanilia inainte de a umple savarinele,iar daca dulceata e prea groasa o subtiem putin.

Cand blatul si siropul sunt reci punem siropul peste direct in tava unde l-am copt apoi dam la frigider 30 de minute(pana absoarbe tot siropul),apoi scoatem si punem pe un platou,taiem blatul in 2 si punem frisca pe o parte,apoi punem putin dulceata,acoperim cu cealalta parte si terminam cu frisca si dulceata.

Lasam cateva ore la rece dupa care servim.

TIPS-URI

1

daca folositi esenta de rom puneti-o in sirop cand dati deoparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina uriasa :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

lilik 1

20.01.2011, 20:28

Andreea cum sa nu toata lumea sa pofteasca la o feliuta
mersic tuturor

Adele 1

24.05.2014, 10:58

reisnaor_2006 1

24.05.2014, 14:33

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brownie cu nuca si caramel